Personlig Styling

Personlig Styling

P E R S O N L I G  S T Y L I N G - KLÆDT PÅ TIL EN NY KARRIERE

Hos Porte á Gauche er en af vores kerne ydelser at hjælpe kvinder med, at føle sig tilpas i deres tøj og selvsikre til hverdag eller når de står overfor udfordringer i livet.

I butikken hjælper stylist Karina Wærum med personlig styling, hvis du f.eks. står overfor at skulle have ny garderobe i forbindelse med et jobskift. Ved en personlig styling vil du blive guidet til at sammensætte outfits, der passer netop til dig og din hverdag. Dette er selvfølgelig altid en del af vores service, men hvis du vil være sikker på at have god tid med din personlige stylist, er det en fordel at booke tid på forhånd.

Ved en personlig styling i butikken hjælper stylist Karina Wærum dig med:

 • Vejledning og inspiration til fornyelse af ens garderobe.
 • Råd og vejledning om farve- og materialevalg, snit og pasformer.
 • Hvordan man kan style et outfit på flere forskellige måder
 • Vejledning og inspiration til hvad der fungere, når man står overfor et evt. Karriereskift.
 • Hvordan man viser sin personlighed gennem sit tøj, men samme tid klæder sig professionelt.

BOOK en personlig styling her 

Fra militær uniform til erhvervslivets internationale scene - Guide til at få mest ud af en personlig styling når du står overfor et karriereskift.

I november 2019 havde vi besøg af Amalie til en personlig styling som fornyligt har taget et kæmpe karriereskift, fra kaptajn i forsvaret til projektleder i et stort dansk energiselskab. For nogle byder sådan et skift på få udfordringer, men for andre kan et karriereskift betyde store omvæltninger i livet.

Men hvordan gør man det, når man har haft hele sit voksne liv i uniform i forsvaret? Hvordan finder man ud af hvad man føler sig tilpas i? Hvad er passende at have på i en stor virksomhed? og hvad gør man når man pludselig ikke længere skal klæde sig på til at sove ude i felten, men til vigtigt møde med samarbejdspartnere fra hele verdenen? 

Selvom dit karriereskift måske ikke er så stort som Amalies, håber vi at du kan få nogle ideer til hvad en personlig styling kan gøre for dig, og hvorfor det er en god ide at prøve.

Før                                                 Efter

 

Personlig styling

Amalie kom i butikken til en personlig styling og startede hendes besøg inde hos vores nabo, ”Boutique Allure”, hvor Amalie fik gode råd og lagt en naturlig hverdags make-up. https://boutique-allure.dk/

”Makeup og besøg hos Lotte i Boutique Allure er ikke en del af Karinas personlig styling pakke, men kontakt os gerne hvis det er et ønske du har, så kan vi se hvordan vi kan møde dit ønske”.

Amalies historie og garderobe udfordringer 

Amalie fortæller lidt om sin historie, sin grund til at vælge en personlig styling og hvilken præferencer hun har i forhold til farver, styles og tøj generelt.

Stylist Karina spørger altid ind til kundens garderobe, jobfunktion og hvad hun gerne vil have ud af stylingen. Karina bruger kommentarerne til at spore sig ind på hvad der vil fungere for kunden og finder forskellige styles frem til Amalie som både er noget klassisk Amalie, men også nogle styles der udfordre lidt, alternative farver, en anderledes hals og en kjole i zebraprint.

Karina udfordre altid kunderne til at prøve noget nyt og anderledes, men stadig så de føler sig tilpas og selvsikre.

Hvorfor ny garderobe?

Amalie har arbejdet i forsvaret de sidste 11 år og haft sin dagligdag i den praktiske uniform der følger med. Når hun er kommet hjem fra arbejde, har hun taget jeans og T-shirt på. Så da hun skulle over i det private, var udfordringen at få en garderobe der matchede det nye job. I sit nye job arbejder Amalie forskellige samarbejdspartnere og en normal dag, kan både gå med computerarbejde på kontoret, eller til møde ude i verdenen. Hun ledte derfor efter tøj der fremstår professionelt, men også er behageligt at have på og nemt at tage med i kufferten.

Karina guider og vejleder altid til hvordan man kan sammensætte tøjet og bruge det på forskellige måder, til forskellige anledninger, så man nemt kan anvende de samme få styles, hvad enten man er på arbejde, skal til fest eller et andet arrangement.

Vi har tidligere skrevet et indlæg om hvordan man klæder sig til sin kropsform [LINK], og selvom Karina ikke læner sig 100% op ad dette, illustrerer hun hvordan det nogle gange giver mening. Amalie har en meget feminin krop, en klassisk cocktailform, så bukser der er lidt rå og herre inspireret er gode til hende.

”Reglerne” om at klæde sig på baggrund af sin kropsform, fungere kun som vejledende og i bund og grund handler det om at ”shine”, føle sig selvsikker og komfortable i sit outfit.

En af Amalies udfordringer er at hun elsker farver, men godt kan føle at man bliver nødt til at have sort, navy eller grå på, hvis man vil være corporate. Her byder Karina ind med skjorter i forskellige farver tilsat jakker, cardigans, bukser osv. i klassiske corporate farver. Amalie har også et ønske er at gå i flere kjoler og/eller nederdele og hvis man er vant til en l”ittle black dress”, kan man bestemt bevæge sig væk fra kjolen i sort og prøve andre farver, måske med en speciel neckline eller ærmer.

Råd og vejledning hjælper

I løbet af en personlig styling kommer Karina med råd og vejledning gennem hele sessionen og skifter sko, bælter, jakker ud, for at vise hvordan en simpel ændring kan skabe et helt nyt look. Når der eks. prøves kjoler, kommer Karina med inspiration til, hvordan kjolen kan styles til hverdag, fest, formel og uformel middag. Karina giver råd til hvordan det pågældende outfit hurtigt kan transformeres til nye sæt.

  

Amalies styling session endte efter mange forskellige outfits og looks med at valget faldt på vores populære blazer fra Christina koch, 2 kjoler fra Penny Black, et par bukser og en skjorte. Alle nogle items som netop kan sammensættes og mikses på forskellige måder, så der kan skabes et look, til enhver anledning.

  

Amalies udtagelse efter den personlige styling session:

”Det var meget spændende at blive stylet af Karina i Porte á Gauche. Jeg synes at hun lyttede til mine ønsker og var meget lydhør overfor mine udfordringer. Hun udfordrede mig til at prøve nogle styles af, som jeg aldrig selv ville have kigget på. Det var rigtig fedt at blive set og at få personlige råd, Karina viste mig måder at klæde mig på, som jeg aldrig har tænkt over, og noget af tøjet troede jeg aldrig ville passe mig, men da jeg fik det på, var det som om det var syet til mig. Jeg fik både råd til tøj hun havde i butikken, men alle råd kan jeg også bruge på med mit tøj derhjemme og når jeg skal shoppe i fremtiden. TAK!! ” – Amalie

 

Karinas 3 råd til Amalie

 1. Du kan mixe de items du har købt og dem du har derhjemme på 100 forskellige måder, gå hjem og ”planlæg” nogle outfits, så du ved hvad der passer sammen. Husk at noget så småt som et bælte, kan ændre dit udtryk. 
 1. Du er meget feminin og skal ikke være bange for at fremhæve det. Hvis du fremhæver din barm, kan du supplere med herre-bukser, så er der en balance mellem det feminine og maskuline.
 1. Prøv tøjet i forskellige størrelser, selvom man tror, at man er en størrelse, vil man med forskellige styles, opleve at de sidder forskelligt. Derfor; Prøv!

Karinas 3 råd til personlig styling

 1. Find ud af hvad du har hjemme i skabet. Brug en søndag på at se hvad du kan passe og hvad du kan lide. Giv resten til genbrug så tøj du ikke bruger, ikke fylder dit skab. Planlæg hvad du mangler og fortæl det når du bliver stylet.
 1. Fremhæv din talje! Hav’ noget der ”skære”, eksempelvis et bælte, du kan også finde bluser eller kjoler der går ind i taljen, det giver en god figur på alle kvindekroppe.
 1. Comfort is everything. Det er hverken rart eller pænt hvis dit tøj ikke sidder ordentligt eller er en forkert størrelse, det samme med sko. Styles kan være forskellige og du skal ikke hænge dig så meget i størrelser, prøv i stedet forskellige størrelse af i butikken!
 1. Det er altid en god ide at tage billeder af sæt du godt kan lide, så du husker dem fremover.