Karinas historie med Porte á Gauche - PAG STUDIO

Karinas historie med Porte á Gauche

Karinas historie med Porte á Gauche

EJER OG STYLIST KARINAS HISTORIE

Karina Wærum der ejer Porte á Gauche har arbejdet med styling i modebranchen i Danmark i 20 år.

Karinas farfar, der allerede havde set hendes passion og talent, sagde til 11-årige Karina ”du har altid skiftet tøj, 3 gange mens vi har været på besøg” og disse ord står nu klart, som et bevis på, hvordan passionen for styling og moden altid har ligget i Karina.

Karina startede på designskole, Colombineskolen på Frederiksberg, med drømmen om, at blive designer. Men skæbnen tog en anden drejning, for da hun var færdig med sin uddannelse, fik hun tilbudt et job som stylist på de største modeshows i Danmark, hvor hun assisterede i alle aspekter af tilblivelsen. 

Sideløbende med stylingen af modeshows og modeserier til reklamer og blade, var Karina med til at starte Styleguiden.dk, en af Danmarks første styling hjemmesider. Meget er sket i moden siden, og der arbejdes ikke længere ud fra de samme principper som hos Styleguiden.dk, men ideen om, at kvinder skal beholde deres stil, som de så kan dress up eller down, har Karina holdt ved.

Imens Karina arbejdede i den hektiske modebranche, så hun, at der var et stort behov for privat styling og at flere kvinder efterspurgte vejledning og god service samtidig med, at de blev udfordret til at prøve nye outfits af. 

Det var her Karina fik ideen til Porte á Gauche.

HVORFOR PERSONLIG STYLING

For Karina betyder personlig styling, muligheden for at udfordre og være kreativ med den måde man udtrykker sig selv på. Tøj og accessoires er en måde, at kommunikere og være kreativ på.

Karina er ikke uddannet i styling, men design og det er her, at hun har sin viden om prints, styles, og hvad der ser godt ud, på forskellige slags kvinder. Heriblandt hvordan man mixer prints, f.eks. blomster og tern, og hvordan man bryder med den ældgamle tradition om, at man ikke må mixe prints. Det synes hun nemlig godt, at man må, man skal bare huske at holde sig til nogle simple regler.

Personlig styling er for alle kvinder, og selvom Karina tager højde for hvad dine ønsker er og hvad du plejer at være tilpas i, elsker hun også at udfordre kvinder til, at prøve nye anderledes styles, farver og prints end de er vant til. Hun oplever tit, at kvinder ser rigtig godt ud, i noget de aldrig selv ville have kigget på, og med Karinas hjælp oplever kvinderne nu, at de får opdateret deres garderobe med noget nyt, anderledes og lækkert.

Tøjet skal passe til personen mener Karina, og skal du f.eks. til jobsamtale eller starte ny karriere vejleder Karina dig i, hvordan du bliver præsentabel på en måde som passer til job og branche, samtidig med, at du bibeholder dit personlige udtryk.

”Ligesom man får at vide hvordan man passer sine planter, så en planteskole, så stræber jeg efter at give den bedste mest kompetente vejledning til kvinder der kommer ind i butikken, og har brug for hjælp til styling ud fra deres situation”

– Karina

Karinas yndlings beklædningsgenstand er en buksedragt, fordi den bare kan noget særligt. De fleste buksedragter kan dresses op og ned, alt efter anledningen.

”En onepiece ser bare klassisk ud og kan styles med en flot cardigan til hverdag og en smart blazer til kontoret. Den kan også dresses up med lækre stiletter til festen og kommunikerer noget feminint på en rå måde. Det elsker jeg.”

- Karina

Se Karinas favoritter på forsiden, hvor hun også viser nyheder frem.